SEO (Search Engine Optimization)

Site Dışı SEO Nasıl Yapılır? Site Dışı SEO Nasıl İşler?

Site Dışı Seo Nasıl Yapılır - SEO

Site dışı SEO çalışması, site içindeki güncellemeler ve düzenlemelerin hedef kitleye gösterilmesini sağlayan çalışmalardır. Yani web site dışındaki eylemleri hedef alır. Marka bilinirliği ve konumlandırması çoğunlukla site dışı çalışmaları ile mümkün olur. Site dışı SEO hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz bize iletişim numaramızdan ulaşabilirsiniz. Site İçi SEO’yu incelemek isterseniz yazının üzerindeki linke tıklayabilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

Aldığınız backlinklerde referans bağlantı verirken eğer bir blog sitesinde backlink aldıysanız sitenizin içeriğinin anahtar kelimesini veya sitenizin adını link vermelisiniz.

1. Site Dışı SEO Nasıl İşler?

Site Dışı Seo Nasıl Yapılır - SEO
Site Dışı SEO

 Site dışı çalışmaları, site içi SEO çalışmaları ile koordine bir biçimde yürütülmelidir.
•Site Dışı çalışması, web sitenizin kullanışlı olmasını sağlarken, arama motorlarında meydana getirdiği güven ile sitenizi sıralamalarda daha üstte görünmesini ve bilinirliğinizin artmasını sağlamaktadır.
•Google’ın web sitenizi üst sıralara taşıyabilmesi için bir yerlerde varlığınızı kanıtlamanız gerekmektedir.
•Site dışı çalışması sitedeki çalışmaların %65’lik bir dilimini kapsamaktadır.
•Bu kısımda da backlinkler ve sosyal medya pazarlaması gibi unsurları içermektedir.
•Site Dışı çalışmalarında içeriklerin kesinlikle özgün olmasına dikkat edilmeli kopya içeriğe yer verilmemelidir.
•Arama motorları, kullanıcılara doğru ve kesin bilgiler sunmayı hedefler. Bu sebeple dış SEO çalışmaları; ilgili sektörle birebir alakalı, özgün, doğal ve faydalı olmalı, doğru bilgi içermelidir.

2. Site Dışı SEO Faktörleri

  • Site dışı SEO için iki önemli faktör vardır. Bunlar Backlink ve sosyal medya kısımlarından oluşur.
  • Backlink: Bir internet sitesinin başka bir siteye vermiş olduğu, herhangi bir sayfasında banner veya metin bağlantısı bulunmasına denilmektedir.
  • Sosyal Medya: Site dışı çalışma için sosyal medya ayağı, web sitelerin gösterilmesi ve verilen bağlantılar dolayısıyla trafiğinin artırılması işine yaramaktadır.

3. Site Dışı Çalışma Nasıl Yapılır?

 Sitenizin google arama dizininde ön sıralara çıkması için (off page seo) site dışı çalışmas önemlidir fakat site dışı çalışma yapmadan önce sitenin %35’lik kısmını kapsayan site içi çalışma yapılması gerekiyor site içi çalışma, site dışı çalışmanın temelini kapsamaktadır kullanıcıya uygun hazırlanmış bir içerik bağlantı alırken kullanıcıların sitenizi ziyaret ettiğinde zaman geçirmesini diğer linklere tıklayarak siteniz içerisinde gezinmesini sağlayacaktır.

 Site dışı çalışma için google gözünde güvenilir ve DR puanı yüksek sitelerden backlink yani referans bağlantı almanız gerekmektedir. Referans bağlantılar blog, haber siteleri, içerik platformları, formlar, sözlükler, sosyal medya platformları gibi sitelerden alınabilir buralardan aldığınız bağlantılar eğer gerçekten değerli ise Google sizin sitenizi arama dizininde ön sıralara çıkartmaktadır.

 Dış seo çalışmasına öncelikle rakiplerinizi analiz ederek başlamanız gerekmektedir. Rakiplerinizin sahip olduğu sizin eksik olduğunuz backlinklere ağırlık vermeye dikkat etmelisiniz rekabette kalabilmek için bu önemlidir. Backlinkleri alırken aldığınız sitenin dofollow – nofollow bağlantı verip vermediğini kontrol etmelisiniz. Bağlantı alırken dofollow olarak almaya daha çok özen göstermelisiniz.  Aldığınız backlinklerde referans bağlantı verirken eğer bir blog sitesinde backlink aldıysanız sitenizin içeriğinin anahtar kelimesini veya sitenizin adını link vermelisiniz. Facebook, pinterest, wordpress gibi sosyal medya ve blog sitelerinden kendinize profil oluşturup sitenize backlink alabilirsiniz.

Sonuç;

Metin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir