Site içi SEO, tasarım ve metinden meta verilerinize, alt metninize ve daha fazlasına kadar her şey dahil olmak üzere sitenizde uyguladığınız stratejileri ifade eder. Sayfa dışı SEO, web sitenizin dışında attığınız adımları ifade eder. Bu, harici bağlantılar, sosyal gönderiler ve diğer web sitesi tanıtım yöntemleri gibi şeyleri içerir.
Google Search Console Nedir?
Google Search Console’u kullanarak sitenizi (aslında site dizininiz) Google’a göndermek.Google, Google Konsol’u şu şekilde açıklıyor: “Google Serach Console, Google tarafından sunulan ve sitenizin Google arama sonuçlarındaki varlığını izlemenize, korumanıza ve sorun gidermenize yardımcı olan ücretsiz bir hizmettir. Google arama sonuçlarına dahil olmak için Search Console’a kaydolmanız gerekmez, fakat Search Console, Google’ın sitenizi nasıl gördüğünü anlamanıza ve geliştirmenize yardımcı olur.”
Blogunuz hakkında daha fazla bilgiye sahip olduklarında Google, içeriğinizin neyle ilgili olduğunu ve ideal kitlenizin kim olduğunu daha iyi söyleyebilir. Ayrıca sitenizle ilgili herhangi bir sorun olup olmadığını ve Google’da görünüp görünmediğini görmenize yardımcı olur. Bu hatalar, veya tarama sorunları olabilir. Google Search Console hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz bize iletişim numaramızdan ulaşabilirsiniz. Site Dışı SEO’yu incelemek isterseniz yazının üzerindeki linke tıklayabilirsiniz.
İçindekiler ;
Dikkat !
Ziyaretçi çekmeden ziyade, ziyaretçinin ne kadar dönüşüme geçtiği daha önemlidir. Yani gelen ziyaretçiler sitenizde ne kadar kalmış, ne kadar sürede çıkmış bunların değeri oldukça önemlidir.
1. Site İçi SEO Anahtar Kelime
Anahtar kelimeler SEO’nun anahtarıdır. Blogunuzda bulunan her bir blog yazısı için bir anahtar kelime tanımlamaktır. Bu anahtar kelime, bu gönderiye özgü olmalı ve daha önce eski bir gönderide kullanılmış olmalıdır.
Blogunuz işinizle alakalı olmalı ve Google’da sıralamanız mümkün olmalıdır. Bir anahtar kelimenin ne kadar rekabetçi olduğunu ve etki alanı yetkiniz nedeniyle bunun için sıralama yapıp yapamayacağınızı belirlemek biraz karmaşıktır. Ardından, seçtiğiniz anahtar kelimeyi blog yayınınızın her yerinde ve aşağıda belirtilen alanlarda kullanmanız gerekmektedir. Blog yazısı anahtar kelimenizi eklemeniz gereken yer burasıdır:
- Gönderi Başlığı
- URL
- Alt Başlıklar Gönderin (H2-H5 başlıklarınızdan bazılarında görünmelidir)
- İçeriğinizin gövdesi (yazınız boyunca birkaç kez)
- İçeriğinizin ilk paragrafı
- Snippet
- Alt gönderideki resimlerinizin açıklaması
2. Site İçi SEO Uyumlu İçerik Oluşturmak İçin;
1- Uzun, karmaşık cümleler kullanmayın
2- Başlıklarınızı optimize edin
3- Bir bölüme çok fazla metin eklemeyin (ortalama 300 kelime)
4- Dahili bağlantı kullanın
5- Meta açıklama oluşturun
6- Anahtar kelimenizi metin içine eşit şekilde dağıtın
7- Resimlere alt etiket oluşturun
8- Kullandığınız resimlere anahtar kelimenizi ekleyin
9- Gönderilerinizi kategorilere ayırın
10- Sitenizin yüklenme hızını artırın
3. Site İçi SEO Site Yükleme Süresi
Bu oldukça önemli bir noktadır. Site hızı, sayfalardaki içeriğin ne kadar hızlı yüklendiğinin bir ölçüsüdür. Sayfa hızı ile “site hızı” birbirine karıştırılmaktadır. Siteniz hızlı yüklendiğinde daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar ve bunu Google’a gösterir. Site yükleme süreniz mümkün olduğunca hızlı olmalıdır. İdeal olarak siteniz 3 saniyenin altında yüklenmelidir. Sayfanıza gelen ziyaretçilerin ilk olarak dikkat ettiği şey, sayfanın ne kadar sürede açıldığıdır. Eğer bekledikleri sürede açılmazsa muhtemelen sayfanızı direkt terk edeceklerdir. Ziyaretçi çekmeden ziyade, ziyaretçinin ne kadar dönüşüme geçtiği daha önemlidir. Yani gelen ziyaretçiler sitenizde ne kadar kalmış, ne kadar sürede çıkmış bunların değeri oldukça önemlidir.
Sonuç;
Metin