Genel, Web Tasarım

Web Tasarım Planlaması Nasıl Yapılmalı?

Web Tasarım Planlaması Nasıl Yapılmalı - Web Tasarım

 Web tasarım planlaması nasıl yapılmalı? web sitesi tasarlarken veya tasarlatırken en çok dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? gibi sorularınıza bu yazımda değinmek istedim. Web sitesi yapılırken bir çok aşama kaydetmek gerekmektedir, sizlere bu aşamaların en can alıcı noktalarını dilim döndüğünce anlatacağım. Proje başlangıcından proje sonuna kadar izlenmesi gerken yollar nelerdir buyurun yazımıza geçelim; 

 Web tasarım hakkında daha detaylı bilgi almak için diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz, teknik destek veya web sitesi için danışmak istediğiniz konular için bizimle iletişime geçebilirsiniz, uzman ekibimiz ile daima yanınızdayız 🙂

İçindekiler ;

Dikkat !

 Rakip analizleri çok kritiktir, doğru rakip belirlenmez ise yaptığınız çalışmalar olumsuz sonuçlanabilir. Web sitenizi o rakiplerinize paralel şekilde dizayn etmeli ve statejilerine daha güçlü karşılık vermelisiniz. Rakip Analizi nasıl yapılır? Rakip Analizi neden önemlidir? gibi sorularınıza yanıt almak isterseniz yazımı inceleyebilirsiniz.

1. Hedef Koy ve Projenin Temellerini At

Web Tasarım Planlaması Nasıl Yapılmalı - Web Tasarım
Web Tasarım Planlaması Nasıl Yapılmalı?

 Projenin amacını belirle ve ona uygun olacak web site alt yapını belirle, Müşterine uygun veya kendine uygun sistemi belirledikten sonra projede kullanacağın tüm içerikleri, bilgileri ve gerekli materyallerini topla, en az eksik ile projenizin temel taşlarını belirledikten sonra projenin 2. aşama planlamasına geçebilirsiniz.

2. Planlamanı Yap

Web Tasarım Planlaması Nasıl Yapılmalı?

 Proje için tüm materyallerini topladıktan sonra doğru bir proje akış planlaması belirlemelisiniz. Proje akış planlaması nedir? Tasarım aşamasına geçmeden önce detaylı bir ön tasarım araştırması yapılır, anasayfa ve diğer sayfa şablonları çizilir, sakın unutmayın projenin temellerini önceden hazırlar iseniz web sitesinin ne kadar kolay ve doğru yoldan bittiğine şahit olacaksınız.

3. Detaylı Rakip Analizi Yap

 Yapacağınız web sitesinin sektördeki öncü firmalarını araştırmalı ve rakiplerinizi doğru seçmelisiniz. Rakip analizi web sitenizin belkide kaderini belirleyen en önemli konulardan birtanesidir. Rakip analizi yapılırken her zaman için en ciddi rakiplerinize öncelik verin, hedefinizi daima en yükseğe koymak en büyük önceliğiniz olsun, rakiplerinizi belirlerken site tasarımlarını, menülerini, kullandığı site altyapısına kadar her detayını öğrenmeli ve tüm starejilerini öğrenmelisiniz. 

4. Web Site Şemasını Oluşturma ve Dizayn Çalışmaları

 Web Sitesinin ana şemasını ve oluşturulacak sayfaları belirle, sitenin amacına uygun olacak tasarımlar ile kendine özgü kreatif tasarımları rakiplerini geçecek şekilde oluştur. Dizayn çalışmalarını tamamladıktan sonra şablonunu yerleştirmeye başla.

5. Harekete Geç ve Şablonunu Yerleştirmeye Başla

 Şablon oluşturduktan sonra sitenin sayfalarını dizayn etmeye başla. Web Sitesini kullanıcıya uygun en akıcı şekilde dizayn etmeye ve mümkün oldukça sade bir ara yüz geliştirmeye özen gösterin.

6. Tasarımlarını Güçlendir ve Sunuma Hazırlan

Web Tasarım Planlaması Nasıl Yapılmalı?

 Web sitenin tasarımını güçlendir ve son dokunuşlarını yap, müşteriye sunumunu hazırla ve sunumda eksik olan yerleri not al, sitenin son revize ile hazır olmasına özen göster.

7. Revizelerini Tamamla ve Siteyi Yayınla

 Web sitesini eksiksiz ve müşterinin istediği şekilde tasarla, kullanımını test et ve google kayıtlarını tamamla, sitenin sorunsuz çalıştığına emin olduktan sonra Web Sitesini Yayına alabilirsin. 

 Web Tasarım hakkında daha detaylı bilgiler öğrenmek için diğer yazılarıma göz atabilirsiniz, teknik destek veya web sitesi ile ilgili sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz, deneyimli ekibimiz ile her zaman yanınızdayız 🙂

Sonuç;

Metin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir