Video Prodüksiyon

Daha Profesyonel Sosyal Medya Videoları İçin Basit 8 İpucu

Daha Profesyonel Sosyal Medya Videoları - Video Prodüksiyon

 Profesyonel Sosyal Medya Videoları için takipçilerinize ihtişamlı, mükemmel bir video oluşturmak düşündüğünüzden daha basittir. Daha kaliteli içerikler kullanmak, elinizde olan elektronik cihazlarınızdan çok uygulama yöntemlerinize bağlıdır, bundan dolayı gereksiz ekipmanlara ve malzemelere cebinizde ki parayı saçmanızın mantığı yoktur. Sahibi olduğunuz kamera telefon ve benzeri ekipmanlarla kaliteli içerikler üretebilirsiniz sizin hayal gücünüze bağlı olarak ortaya mükemmel içerikler çıkarabilirsiniz, bir kaç önemli detaya dikkat etmeniz gerekmektedir. 11 önemli nokta ve ipucuyla daha mükemmel videolar yapabilirsiniz.

 Bu ipuçları sizin videolarınızı daha değerli hale getirecektir. Eğer hala gerekli zamanı ayıramıyorsanız veya bunun için hiç ekipmanınız yoksa bizlere ulaşarak destek alabilirsiniz. 

İçindekiler ;

Dikkat !

Çekim Yaparken bulunduğunuz ortamda yansıma olmaması gerekir , bu sebeple parlak yüzeyli duvar bulunan odalarda çekim yapmayınız.

1. Video Çekeceğiniz Ortamda Bol Işık Kullanın

Daha Profesyonel Sosyal Medya Videoları - Video Prodüksiyon
Daha Profesyonel Sosyal Medya Videoları İçin Basit 8 İpucu

  Işıklandırma, tamamlanmış bir video için en önemli unsurlardan biridir, bundan dolayı çekimlerinizinde ışık ve ışıklandırmaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Sosyal Medya Videoları ; Detaylı ve düzgün ışıklandırma kullanmadığınız takdirde, videolarınızın içeriği güzel de olsa fazlaca amatör şekilde görünecektir.

 Güneş çekimlerinizde ki en önemli ışıklandırmalardan biridir, bu yüzden doğal kaynakları değerlendirmeniz sizin için doğru bir karar olacaktır. Genel olarak sabah veya akşamüstü doğal ışıktan yararlanmanız için en uygun vakitlerdir, zamanlamanız genel olarak içerikleriniz için de yararlı olacak etmenlerdendir. Tam tepeden gelen gün ortası ışığı. Gün içinde çekim yapmak istiyorsanız da genel olarak bulutlu günleri seçmenizde fayda var, ya da gölgenin yoğun olduğu bir mekan tercih ediniz.

1.1 Çekiminizi Sabah veya Akşam Saatlerinde Yapın

 Video çekimleri sırasında en uygun zamanı bulmanız gerektiğini söylememizde ki amacımız tamamen ışıkların model kişi üzerinde çok yüksek bir etkisinin olmasından dolayıdır.

 Kapalı bir ortamda çekim yapıyorsanız, kesinlikle dikkat etmeniz gereken husus, bu ışıkları yerleştirdiğiniz yerlere dikkat etmeniz gereklidir dikkat ettiğiniz takdirde kaliteli bir iş ortaya çıkarabilirsiniz. En önemli hususlardan biri de tepeden ışıklandırma yapılmaması gerekmetedir ışığınız doğru yerde olduğu sürece güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Profesyonel ve kaliteli işler için spot ve benzeri ışıklandırma sistemleri kullanabilirsiniz.

 Çok fazla gölge ve dramatik gözükmesi ve dramanın amaçlanan etki olmadığı ustalıkla kaydedilen videolarda dikkat dağıtacak şekilde olabilir. Çok az gölge olması veya hiç gölge olmaması, genellikle iş ve pazarlama videoları daha görsel ve anlaşılır bir hava katar.

 Videonuzda düz ışıklandırma olmasını istiyorsanız, kameranın her iki yanında iki aydınlatma ekipmanı edinin. Bunları kameranın karşısına veya arkasına yerleştirebilirsiniz..

2. Temiz ve Net Renkli Bir Arka Plan Kullanın

 Çekim için ayarladığınız arka fon konusuna dikkat edin. Dağınık veya dikkat dağıtıcı bir arka fon daha az profesyonel görünmez.
Videonuz için profesyonel bir görüntü alabilmesi adına kolay bir yol, düz renkli bir arka fon kullanmaktır. 

 Bir duvar, bir örtü, perde veya büyük bir arka fon kağıdı, iyi birer seçeneklerdir. Üzerine gölge düşmesini engellemek için modelinizi birkaç metre uzakta durduğundan emin olun.
 Videoyu profesyonel bir mekanda çekmek de iyi bir fikirdir: gerçekten çalıştığınız veya zaman geçirdiğiniz bir mekan. 

 Çekiminizin arka fonunda bir pencere veya başka bir yansıma olan video çekmemeye dikkat edin. Yansımada istemeden kendinizi ve ekipmanlarınızı yakalayabilirsiniz. Bundan ayrı olarak modelinizin arkasında pencere gibi bir yansıma yapan nesneyi karanlık ve gölgeli gösterebilir.

3. İyi Bir Video Düzenleme Programı Seçin

 İyi bir video düzenleme programı, ilk kayıt çekimlerinizi harika bir hale getirmenize yardımcı olabilir. Wave.video, Camtasia veya iMovie gibi daha kolay programlar var. Daha profesyonel seçenekler arasında Final Cut Pro ve Adobe Premiere Pro var.
Bir video düzenleyici seçerken dikkat etmeniz gereken en temel husular şunlardır:

  • Videoya metin ekleme yeteneği;
  •  Videoları kırpma yeteneği;
  • Sahne arası geçişleri;
  •  En boy değiştirme yeteneği;
  •  Filtreler ve bindirmeler ekleme;
  •  Hazır videolar ve seslerden oluşan bir dosya.

4. Düzenlemeleri Basit Tutun, karmaşık effektler kullanmayın.

 Video düzenleme işlemi yaparken farklı efektler denemek mantıklı olabilir, fakat çok fazla heyecanlanmayın. Güzel, temiz bir düzenleme stili genellikle hep profesyonel görünür.

 Düzenleme ekranında yapmanız gereken şeyler şunlardır:

  • Herhangi bir arka fon gürültüsünü düzenlemek için gürültü engellemeyi kullanma.
  • Gerekirse parlaklığı biraz ayarlayın.
  • Videoda garip alanlarını ve sessiz alanları kesin.
  • Fon müziği ve effektleri ekleyin.

5. Net Sese Öncelik Verin.

Ses kaliteniz profesyonel video kalitenizden daha önemlidir. Çoğu birey, HD olarak çekilmemiş veya biraz grenli olan bir videoyu, diğer çalışmalar iyi olduğu sürece izlemeye isteklidir. Ancak bulanık, anlaşılmayan ses, herhangi bireyin videoyu başlattıktan birkaç saniye sonra “geri” düğmesine basmasını sağlar.
Ses önemli olduğundan dolayı yatırım yapmanız gereken ilk ekipman iyi bir mikrofondur.

Bütçenize göre en iyisini alın. İyi performans veren ve uzun süreli dayanaklı bir mikrofon alabilirsiniz.
Mikrofonunuzu modele mümkün olduğunca yakın olmalı ki net ses yakalayın. Bitmiş kayıttaki kayan sesi ve çatlakları ortadan kaldırmak için bir pop filtresi kullanabilirsiniz. Mikrofonunuzun da alabileceği herhangi bir arkadan gelen gürültülerin farkında olun.

 Ses Kaydı Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Konusunda bilgi almak için linke tıklayınız.

6. Titrek Görüntülerden Kaçının.

 Titrek çekimler, herhangi bir profesyonel videoyu sıradan bir video gibi almanıza sebep olabilir. Bir kamerayı tamamen düzgün halde titremeyen şekilde görmeniz zordur, bu yüzden gerekirse kameranızı hiç tutmamaya çalışın. Bunun yerine bir tripod kullanın veya kameranızı düzgün bir yüzeye yerleştirin.

 Kameranızı ayarladıktan sonra, gerekmediği sürece elinizi bile değirmemeye çalışın. Etrafta dolaşmak, videonun profesyonel görünümünü sürekli olarak düşürür. Perspektifi değiştirmenizin gerektiği yerde kamerayı hareket ettirmek yerine, bir çekimden diğerine geçmek daha iyidir.

7. Üçler Kuralını Mutlaka Uygulayın.

 Üçler kuralı, film kompozisyonunun en temel prensiplerindendir. Çekim yaptığınız yerin üzerine yerleştirilmiş 3’e 3’lük bir ızgara olduğunu düşünün. Modelinizi çekimin tam ortasına yerine koymaktansa, modelinizi ızgara çizgilerinden birine yerleştirebilirsiniz. Çizgilerin kesiştiği noktalar özellikle ideal odak alanlarıdır, bundan dolayı mümkünse videonun önemli öğelerini oraya yerleştirin.

 Her zaman üçte bir kuralına yerine getirmek zorunda değilsiniz, ancak öğrenirken, mümkünse sık sık buna bağlı kalmak iyi bir fikirdir. Tecrübeniz arttıkça, kurala ne zaman bağlı kalacağınız ve ne zaman bozacağınız konusunda daha iyi bir sezgi sahibi olacaksınız

8. Videolarınızı Önceden Planlayın.

 Bir videonun iyi olmaktan uzak görünmesine neden olacak tek şey kötü teknik değildir. Planlama eksikliği, izleyicileri bitmiş kaydınız konusunda bunalmış halde bırakabilir. Prodüksiyona başlamadan önce videonuzu kapsamlı bir şekilde planlamak için zaman ayırmalısınız, içeriğinizin kalitesinin, çekimlerinizin kalitesi kadar iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

Sonuç;

Metin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir