SEO (Search Engine Optimization)

2022 SEO Trendleri Nelerdir?

2022 SEO Trendleri Nelerdir - SEO

 2022 SEO trendleri (Arama Motoru Optimizasyonu) konusunda başarılı bir hale gelmek ve sitenizin trafiğini arttırmak istiyorsanız 2022 SEO trendlerine hakim olmanız ve incelemeniz gerekmektedir. Her işletme daha fazla trafik ve daha fazla satış elde etmek için gelişmiş SEO trendlerini takip etmelidir. Bu yazımızın devamında 2022 SEO Trendleri hakkında birkaç bilgi paylaştık. Daha detaylı bilgi almak isterseniz bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

  Her işletme daha fazla trafik ve daha fazla satış elde etmek için gelişmiş SEO trendlerini takip etmelidir.

1. Arama Amacınızı Belirtin

2022 SEO Trendleri Nelerdir - SEO
SEO Trendleri

 Web sitenize giren kullanıcı sizden elma istiyorsa sizin ona armut vermeniz pek de mantıklı olmayacaktır. Bu nedenle kullanıcılara istedikleri şeyi vermeniz gerekiyor. Google web sitenize giren kullanıcıların nasıl faaliyetler gerçekleştirdiklerine dikkat etmektedir. Eğer web sitenize ilk kez giren bir kullanıcı başka sayfaya geçmeden veya o sayfa içerisinde etkileşimde bulunmadan hemen çıkıyorsa sorun var demektir. Böylelikle kullanıcıya hiçbir şey vermeyen web sitesi kalıcı olmayacaktır.

2. Site Hızınızı Kontrol Edin

 Hızlı açılmayan siteler kullanıcılarına iyi deneyim yaşatamadığı için arama motorlarının da güvenini kaybediyor. Daha geç tarandığı için içerik kalitesi yüksek olsa da arama sonuçları sıralamasında gerilerde yer alıyor. Dolayısıyla sahip olduğunuz web sitenizin hız açısından optimize edilmesi gerekiyor. Bu da beraberinde daha fazla organik trafik, daha fazla kullanıcı ve marka prestiji getiriyor. Peki site hızı nasıl artırılır? Bunun için yapmanız gerekenleri 5 adımda sıralıyoruz.

  1. Hosting Seçimi
  2. Tema Seçimi
  3. Benzer Kod Bloglarından Kurtulun
  4. Görselleri Optimize Edin
  5. Sıkıştırılmış Dosyalar

3. İçerik Optimizasyonu Yapın

 İçerik optimizasyonu, internet aramalarında daha iyi sıralamalar elde etmek için içeriklerin arama motorlarına ve ziyaretçilere göre optimize edilmesidir. Bu optimizasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken faktörler bulunur. Yapılan çeşitli araştırmalar sonucu optimizasyon kriterleri belirlenmiştir. Bu kriterlere uygun şekilde bir içeriği düzenlemek içerik optimizasyonu anlamına gelir.

4. Uzun İçerikler Oluşturun

 Web sitenizi ziyaret eden okuyucuları cezbetmenizi ve ilgisini çekmenizi sağlamak için uzun içerik stratejisine geçmeniz gerekecektir. 3.000 veya daha fazla kelimeden oluşan uzun biçimli içeriğin, kısa biçimli içeriğe göre daha fazla trafik ve daha fazla paylaşım aldığı gösterilmiştir. Odağınızı kaliteli uzun biçimli içerik oluşturmak, arama sıralamanızı büyük ölçüde iyileştirecektir. Bununla birlikte, uzun içeriklerin başarılı olması için okuyucuların ilgisini çekebilmesi gerekir.

 Okuyucuların ilgisini canlı tutmak için içeriğinizi H2 ve H3 alt başlıklarını kullanarak birden çok alt bölüme ayırmanız önemlidir. Bu durum içeriğiniz daha taranabilir hale getirecektir.

5. Video İçeren İçerikler Oluşturun

 2022 yılında Google’ın kullanıma sunması planlanan MUM algoritması ile artık Google, içeriklerinizde yer alan görselleri, videoları ve benzeri medya türlerini yapay zeka yardımı ile tam anlamıyla anlamaya başlayacak. 

 Durum böyle olunca web sitenizde yer alan kalitesiz görseller üzerinde optimizasyon yapmanız gerekecektir. Görsellerinizin üzerinde rahat okunamayan yazılar, pikselleşmiş görseller veya içeriklerinizle alakasız görseller kullanmanız pek de sağlıklı olmayacaktır

6. Yapısal Verilerinizi Kontrol Edin

 Eski Adıyla Google Webmaster Tools, yeni adıyla Google Search Console, Google tarafından site sahiplerine sunulmuş ücretsiz bir araçtır. Bu aracı kullanarak, sitenizin Google aramalarında nasıl bir performans sergilediğini kolaylıkla analiz edebilirsiniz Daha da önemlisi; web siteniz hangi aramalarda öne çıkıyor, backlink’ler, site trafiği gibi birçok konuda önemli verilere de ulaşabilmeniz mümkün.

 Kısacası, sitenizin hangi noktalarda yüksek performans gösterdiğini kolaylıkla görebilirsiniz. Bu da çok daha başarılı SEO iyileştirmeleri yapabilmek anlamına geliyor. Bunun dışında web siteniz Google aramalarında belirli hatalar veriyor olabilir. Search Console ile bu hataları tespit etmek de bir o kadar kolaydır. Böylece sitenizle ilgili teknik hataları Google Analytics, Google Trends ve Google Ads ile de entegre bir şekilde tespit ederek düzeltebilirsiniz.

Sonuç;

Metin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir