Video Prodüksiyon

Adobe After Effects Nedir? Nasıl Kullanılır?

Adobe After Effects Nedir - Video Prodüksiyon

 After Effects’i hiç duydunuz mu? Duymadığınızı var sayıyorum, ama eminim animasyonu duymuşsunuzdur. Son 25 yılda herhangi bir ekrana baktıysanız, Adobe After Effects ile oluşturulmuş işleri görme ihtimaliniz gerçekten yüksek. Bu araç veya program tarihteki en güçlü yaratıcı araçlardan biridir ve bu ayrıntılı makalede Adobe After Effects’e başlamak için bilmeniz gereken her şeyi açıklayacağım.
 Bu makalede, After Effects’i öğrenmeyi neden düşünmeniz gerektiğine dair çok net bir açıklama yapma umuduyla bu program hakkında binlerce yararlı bilgiyi ele alacağız. Belki tam olarak neye bulaştığınızı anlamak isteyen bir öğrencisiniz veya After Effects’te yenisiniz ve bu aracın neler yapabileceğini bilmek istiyorsunuz. Kendinizi hangi kategoride bulursanız bulun, bu yazı sizin için yazıldı. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

Önemli not alanı

1. Adobe After Effects Nedir?

Adobe After Effects Nedir - Video Prodüksiyon
Adobe After Effect

 Adobe After Effects, animasyon, görsel efektler ve hareketli görüntü birleştirme için kullanılan bir 2.5D animasyon yazılımıdır. After Effects film, TV ve web video oluşturmada kullanılır.

 Bu yazılım, post prodüksiyon aşamasında kullanılır ve görüntüleri manipüle etmek için kullanılabilecek yüzlerce efekte sahiptir. Bu, video ve görüntü katmanlarını aynı sahnede birleştirmenize olanak tanır.

1.1 After Effects Nerelerde Kullanılır?

 After Effects, çok yönlülüğü ile bilinir ve bu program kullanılarak oluşturulan çalışmalar her yerdedir. Aşağıdaki vereceğim örneği izleyebilir, ancak After Effects kullanılarak oluşturulduğunu ve hatta nasıl oluşturulduklarını anlamamış olabilirsiniz. After Effects’le yaptığımız çalışmaları izlemek için tıklayabilirsiniz.

 Bunlar kesinlikle harika değil mi? Görsel sihirbazlık oluşturmak için After Effects’i kullanmanın pek çok farklı yolu vardır. Bunlar zaman içinde öne çıkan ve gerçekten neler yapabileceğinizi gösteren birkaç örnek.

2. Adobe After Effects İle Neler Yapabilirim?

 Şimdi After Effects’in neler yapabileceğine ve gerçekten o kadar iyi olmadığı şeylere geçelim. Bu program çok derindir ve o kadar çok kullanım durumu vardır ki hepsini yakalayamayabiliriz.

2.1. Animasyon Nedir?

 Katmanları taşıyarak ve dönüştürerek sanat eserlerine hayat verebilirsiniz. After Effects, çeşitli özellikleri değiştirmenize ve düzenlemenize yardımcı olan dijital araçlar sunar.

 After Effects’te animasyon oluşturmanın birçok yolu vardır! Üçüncü taraf yazılımların entegrasyonları ve günlük iş akışlarının sınırlarını zorlayan sanatçılar ile After Effects’te animasyon oluşturmak için kullanım örnekleri şaşırtıcı.

 After Effects’te oluşturabileceğiniz farklı animasyon türlerinin basit bir listesi:

 2D Vektör Animasyon
 Temel 3D Animasyon
 Karakter Animasyonu
 Kinetik Tipografi
 UI/UX Maket Animasyonları
 Görsel Efektler

 Bu sadece küçük bir listedir, ancak bu programda çalışırken canlandırmayı bekleyebileceğiniz bazı temel örnekleri gösterir.

2.2. Görsel Efektler

 Animasyon dışında, Adobe After Effects için başka kullanım durumları da vardır. Görsel efekt iş akışları, bu programın içinde rahat bir yuva oluşturmuştur. Yıllar boyunca insanlar birçok post prodüksiyon efekti eklemek için video ve filmi manipüle ettiler.

 Yeşil ekran teknolojisinde kullanılan duman, yangın, patlamalar, sahne izleme ve arka plan değiştirmeler, After Effects’in gerçekleştirebileceği görevlerin çoğunu temsil eder.

 Örneğin, ışık efektleri ekleyebilir veya bir şehrin içinden geçen nesneler gibi görünen gerçekten harika duman izleri oluşturabilirsiniz. İşte After Effects’i bir animasyon aracı olarak kullanarak bir araya getirdiğimiz eğlenceli bir eğitim.

2.3. After Effects 3D Kullanılabilir Mi? Video Düzenlemek İçin Kullanabilir Miyim?

 After Effects’in üstesinden gelebileceği pek çok iş akışı vardır, ancak 3D ortamlar ve modeller oluşturmak için yaratılmamıştır. Açık olmak gerekirse, 3D nesneleri kullanmanıza ve bunları After Effects’te yerel olarak değiştirmenize izin veren işlevler vardır. Ancak, 3D’de sanat yaratmanın daha iyi ve daha verimli yolları var.

 Birden fazla video klibi düzenlemek, bunları birleştirmek, eşitlenmiş müzik ve ses efektleriyle film müzikleri eklemek söz konusu olduğunda, After Effects pek iyi bir seçim değildir nedeni ise, Premiere Pro, Avid ve Final Cut Pro gibi uygulamalar, büyük miktarda video içeriğini işlemek için oluşturulmuştur. Yüksek çözünürlüklü videolar için kolaylıkla ve verimli oynatmaya odaklanır ve yüksek veri bit hızlarıyla yoğun medyayı işlerler.

 After Effects’teki zaman çizelgesi paneli, içeriği dikey olarak üst üste yığmanıza, yukarıdaki ve alttaki katmanlarla etkileşime girmenize izin verecek şekilde oluşturulmuştur. Video düzenleme yazılımı, içeriği üst üste yığmanıza olanak tanır, ancak video düzenlemenin çalışma şekli, genellikle videoları yüzlerce üst üste yığmazsınız. Video düzenleme ve film yapımına girmek istiyorsanız After Effects’i destekleyici bir program olarak düşünün. Üretim kalitenizi artırabilecek destekleyici kaplama grafikleri oluşturmanıza yardımcı olur.

3. Adobe After Effects Nasıl Alınır?

 After Effects, Adobe tarafından Creative Cloud abonelik hizmetlerinde sunulan bir programdır. Göz önünde bulundurulması gereken çeşitli planlar olduğundan abonelik için fiyatlandırma değişebilir.

 Almak istediğiniz seçenek ve kriterler doğrultusunda seçim yapabilirsiniz:

  •  Bireysel
  •  İşletme 
  •  Öğrenciler ve Öğretmenler
  •  Okullar ve Üniversiteler

 Bir seçim yapmaya hazır olduğunuzda, Adobe’ye gidebilir ve ihtiyaçlarınıza uygun fiyatlandırma modeline kaydolabilirsiniz!

4. Adobe After Effects Araçları

 Temel programın sunduklarının hem içindeki hem de dışındaki yeteneklerle oynayan iş akışınızı geliştirmenin birçok yolu vardır. After Effects’e, mevcut temel işlevleri geliştirebilecek veya tamamlayabilecek ek araçlar ekleyebilirsiniz. Bazen bu araçlar, otomatikleşen bir süreç olacak size yardımcı olarak iş akışınızı daha verimli hale getirir.

4.1. Komut Dosyaları ve Uzantılar

 Komut Dosyaları ve Uzantılar, After Effects’te bulunanları alır ve otomatikleştirir. Ancak, yalnızca After Effects’in içinde mevcut olanı otomatikleştirebilirler, bu nedenle size Adobe’nin verdiğinden daha fazla yetenek vermezler.

 Komut Dosyalarının ve Uzantıların temel olarak farklılık gösterdiği yer, kullanıcı arayüzleridir. Komut dosyaları çok temel kalma eğilimindedir ve yalnızca After Effects’te yerel olarak bulunan UI öğelerini kullanır. Ancak uzantılar, daha karmaşık UI öğeleri oluşturmak için HTML5, Javascript ve CSS kullanır. Sonunda After Effects’te bir komut dosyası çalıştıracaklar, ancak daha kullanıcı dostu ve çekici hale getirilebilirler.

4.2. Eklentiler

 Eklentiler, bir uygulamaya işlevsellik ekleyen küçük yazılım modülleridir. After Effects’teki efektler, belirli dosya formatlarını içe aktarma ve bunlarla çalışmaya yönelik bazı özellikler gibi Adobe’nin eklentileri olarak uygulanır. Bununla birlikte, eklentiler neredeyse evrensel olarak orijinal yazılımın geliştiricileri tarafından değil, üçüncü taraf geliştiriciler tarafından geliştirilmiştir.

 Adobe, dış geliştiricilere After Effects içinde kullanılabilecek araçlar yapma yeteneği verdi. After Effects için şu anda kullanılabilen birçok eklenti var. Mevcut eklentilerin büyük çoğunluğu, iş akışınızı hızlandırmanıza yardımcı olabilecek basit komut dosyalarıdır.

5. After Effects'i Nasıl Öğrenirim?

 After Effects’i öğrenmenin birçok yolu var! Bazıları hızlı, bazıları yavaş, bazıları kolay ve diğerleri zor olabilir. After Effects’i öğrenmeye başlamanın birkaç yolunu gözden geçirelim. 

 YouTube, pek çok yeni şey öğrenmek için harika bir kaynaktır. Bilgilerini paylaşmak isteyen yüz binlerce insan var. Bu, cüret etmek isteyen veya yaşadıkları bir soruna çok uygun bir yanıt bulması gereken biri için harika bir haber.

5.1. Adobe After Effects'i Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

 Makalede bu kadar ileri gidiyorsanız, After Effects’le gerçekten ilgileniyorsunuz demektir. ilgili, birkaç farklı bilgi ve onun hakkında ne kadar sürebileceğine bir göz atalım. Online ücretsiz eğitmlerde 2-3 yıl süre zarfı içerisinde bile tam manasıyla öğrenilemediği varsayılsada 2 seneye dağılarak öğrenebilmeniz mümkün. Buna dahil olarak okullarda ve yüksekokulda alınan eğitimler 4-6 sene içerisine yayılarak öğrencilere aktarılmaktadır. Zaman kaybınızın olmasını istemediğiniz ve hızlı öğrenmek istediğinizi bildiğimden dolayı Youtube’da gezinmenizi tavsiye etmek durumundayım.

Sonuç;

Metin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir