SEO (Search Engine Optimization)

Google’da Üst Sıralara Nasıl Çıkabilirim?

Google’da Üst Sıralara Nasıl Çıkabilirim - SEO

  Web siteleri kullanıcılara faydalı olmak için oluşturulurlar. Bu web sitelerinin ulaşılabilir hale gelmesinin en önemli yolu ise Google aramalarında üst sıralarda yer almaktır. Peki, Google’da üst sıralara nasıl çıkabilirim? Web site sahipleri tarafından bu konu ile ilgili önemli araştırmalar yapılmaktadır. İnternet kullanıcıları tarafından Dünya’da ve ülkemizde en çok kullanılan arama motoru Google’dır. Google dostu bir web site sahibi olmak ilk sıralara çıkmanın da temel kuralı olacaktır. Yeni bir web sitesi kurmak bu sektöre atılan bir adımdır. Hemen üst sıraları hedeflemek de doğru değildir. Çünkü zaman ve sabır sonucunda siteye erişim ve ziyaretçi sayısı artar. Bu yazımızda Google’da üst sıralara nasıl çıkabilirim? gibi soruların cevaplarını vermeye çalıştık. Daha detaylı bilgi almak isterseniz bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

 Google dostu bir web site sahibi olmak ilk sıralara çıkmanın da temel kuralı olacaktır. Yeni bir web sitesi kurmak bu sektöre atılan bir adımdır. Hemen üst sıraları hedeflemek de doğru değildir. Çünkü zaman ve sabır sonucunda siteye erişim ve ziyaretçi sayısı artar. SEO için verdiğimiz tavsiyeleri yazıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

1. Doğru Anahtar Kelime Seçin

Google’da Üst Sıralara Nasıl Çıkabilirim - SEO
Google'da Üst Sıralara Nasıl Çıkabilirim?

 Doğru bir anahtar kelime seçimi yapılabilmesi için öncelikle sizin anahtar kelimeler noktasında net olmanız gerekmektedir. Çünkü eğer yaptığınız işi, trafik çekmek istediğiniz hizmeti aklınızda netleştiremezseniz anahtar kelime seçiminiz zorlayıcı olacaktır.

 Bu nedenle de ilk olarak trafik çekmek için işinizi anlatan belirli anahtar kelimelerinizi belirlemeniz gerekmektedir. Bu anahtar kelimeleri belirledikten sonra ise içeriklerinizde bu kelimelere yer vermeniz, SEO ayarlarınızı yaparken bu kelimelerden faydalanmanız gerekmektedir.

 Bu nedenle de doğru anahtar kelime seçimi aslında hizmete ve amaca göre değişiklik gösteren kelimelerin ayrı ayrı kategorilenmesi ile yapılabilmektedir.

2. SEO Uyumlu İçerikler Üretin

 Meta açıklama yazmanın en iyi yolu, bireysel web sitesine ve hedef kitlesine bağlı olarak değişeceğinden, bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Bununla birlikte, sayfanın içeriğini doğru bir şekilde yansıtan anahtar kelime açısından zengin açıklamalar kullanmak, özlü ancak ilgi çekici olmak ve meta açıklamanın ilişkili olduğu sayfanın içeriğini doğru bir şekilde yansıtmasını sağlamak akılda tutulması gereken birkaç noktadır.

  Ek olarak, karmaşık akademik jargon kullanmak, web sitesine bir yetki ve gelişmişlik havası eklemeye yardımcı olabilir. Bu, açıklamanın daha önemli görünmesini sağlayacak ve kullanıcıları çekmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, kullanıcıların karar vermek için yeterli bilgiye sahip olmaları için yaklaşık 5 cümle yazmaya çalışmalısınız.

3. Aramalara Uygun Görseller Kullanın

 Diğer bir konu ise görsellerin isimlendirilmesidir. Farklı kaynaklardan alınan görsellerin alakasız ve karışık şekilde bir isimlendirmesi varsa içerikle veya direkt olarak görselle alakalı bir şekilde değiştirilmesi gerekir. Görsellere alt metin eklenmesi gerekiyor. Alt metinler görsellerin ne ile ilgili olduğunu Google’a anlatır.

 Google Görseller de bunun için var. Örneğin bir kullanıcı ‘’çizgi film karakterleri’’ şeklinde bir arama yaptı. Karşısına çıkan ilk görsellerde alt metin olarak ‘’çizgi film karakterleri’’, ‘’unutulmaz çizgi film karakterleri’’, ‘’sarı çizgi film karakterleri’’ gibi yazılar olmaktadır. Bu yazılar yani alt metinler sayesinde kullanıcının karşısına ilk olarak çıkabilir ve oradan da sitesine trafik çekebilmektedir.

4. Okuyucuları Sitenizde Uzun Süre Tutmaya Çalışın

 Ziyaretçilerinizi sitenizde uzun süre tutmak istiyorsanız tasarımınıza dikkat edin. Tasarım çok önemlidir. Tasarımınızın sade olmasına mutlaka dikkat edin. Sade ve kullanımı kolay bir tasarım seçin. Ziyaretçileriniz sitenize girdiğinde zorluk çekmemelidir. Kolayca istedikleri yerlere tek tıklamayla ulaşmalıdır. Fazla renk kalabalığı ile ziyaretçilerinizi rahatsız etmeyin.

 Sitenizde fazla reklam olmamasına dikkat edin. Ziyaretçiler sitenize girdiğinde her yerde reklam görürse rahatsız olabilirler. Hiç beklemeden sitenizden geri çıkış yapabilirler. Fazla reklam alıp ziyaretçileri rahatsız etmekten kaçının.

5. Doğru Başlık ve Alt Başlık Kullanın

 SEO çalışmalarınızın iç SEO bölümünde yer alan bir çalışma olan SEO uyumlu açıklama ve başlık yazma, organik trafiklerinizde artış gösterebilecek ve arama motoru sonuçlarında pozisyon sahibi yapabilecek bir unsurdur. Özellikle açıklama ve başlık yazma aşamalarında en fazla dikkat etmeniz gereken noktalar, hem tıklanma oranınızı arttıracak hem de sıralama kazandıracak farklı ipuçları yer almaktadır. Hazırlamış olduğumuz bu içerik, sayfalarınızda açıklama ve başlık yazarken daha çok verimli başlıklar meydana getirmenize imkan tanıyacaktır. 

6. Kaliteli İçerikler Üretin

 Kaliteli içeriği tam olarak anlayabilmemiz için madalyonun iki yüzünü de açıklamamız gerekir. Madalyonun bir yüzü insanların ilgisi çeken ve sıkıcı olmayan gösterişli tarafı olurken diğer yüzü teknik altyapı anlamında özenle düzenlenmiş alandır. Eğer bu iki etkenden biri zayıf kalırsa kaliteli içerikten bahsetmek gerçekten zor olabilir. Genel hatlarıyla kaliteli bir içerikte olması gereken özelliklerden bahsetmek gerekirse;

  • İçerik sıkıcı olmamalı
  • Hedef kitlesi olabildiğince geniş olmalı
  • İçerik sonuna kadar okunabilir olmalı
  • İçerikte gereksiz bilgiler yer almamalı
  • İçeriğe uygun görsellerle desteklenmiş olmalı
  • İçerik uzunluğu ne çok kısa ne çok uzun olmalı
  • İçerik Seo kriterlerine uygun olmalı
  • İçeriğe uygun bağlantılar veya medyalar eklenmeli
  • İçeriğe uygun etiketler kullanılmalıdır.

 Bu yazımızda Google’da üst sıralara nasıl çıkabilirim? gibi soruların cevaplarını vermeye çalıştık. Daha detaylı bilgi almak isterseniz bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Sonuç;

Metin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir