Mersin

Mersin E-ticaret Şirketi Hizmetleri Nelerdir?

Mersin E-ticaret Şirketi Hizmetleri Nelerdir Şirket Kurmanın Önemi Nedir - Engin Digital

 Mersin e-ticaret şirketi, internetten ürün satmak için kurulan şirket türüne verilen isimdir. Genellikle kişiler şahıs, limited ya da anonim şirketi kurarak e-ticaret için şirket kurabilmektedir. E-ticaret şirketi kurmak isteyenlerin şirket kuruluşu aşamasında Nace kodu verilirken e-ticaret Nace kodunu vergi levhalarına işletmesi gerekmektedir. E-ticaret Nace kodu; 47.91.14 olarak belirlenmiştir. Bu kod Radyo, Televizyon, Posta Yolu ile ya da İnternet üzerinden yapılan perakende ticareti tanımlamak için kullanılmaktadır.

 Kısacası şirket kurmadan önce mali müşavir ya da muhasebeciniz ile görüşerek iş yerinizin faaliyet konusu için istenen bilgiye e-ticaret Nace kodunu ekletebilir ve sizler de e-ticaret yapabilmek için şirket kurma zorunluluğunuzu yerine getirebilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

 Mersin e-ticaret şirketi kurmak için mutlaka resmi bir kimlik kazanmanız yani şirket olmanız gerekir. Bu şekilde yasal olarak vergilerini veren bir şirket kimliği   kazanırsınız.

1. Mersin E-ticaret Yapmak İçin En Uygun Şirket Türü Hangisidir?

Mersin E-ticaret Şirketi Hizmetleri Nelerdir Şirket Kurmanın Önemi Nedir - Engin Digital
E-Ticaret Şirketi

* E-ticaret yapmak için kurabileceğiniz 3 farklı şirket türü bulunmaktadır: Anonim Şirket, Limited Şirket ve Şahıs Şirketi.

* Şahıs şirketleri; e-ticarete başlamak için kurulması en kolay ve hızlı ayrıca da kuruluş giderleri olarak da en uygun şirket türüdür. Şahıs şirketinin kurulumu ve gerektiğinde tasfiyesi kolay, vergileri ve masrafı diğer şirket türlerine göre düşüktür. Şahıs şirketleri e-ticaret yapmak için yasal olarak gerekli tüm temel işlevlere sahiptir.

2. Kuruluş Sonrası Maliyetler

 E-ticaret şirketlerinin kuruluş sonrası periyodik giderleri aşağıdaki gibidir. Bu maliyetler firmanın kar-zarar durumuna ve iş hacmine göre farklılık göstermektedir.

 Her ay yapılan ödemeler

  • KDV
  • Çalışanınız var ise sigorta primi
  • Kendi BAĞKUR priminiz
  • Mali müşavir ücreti

 Üç aylık dönemlerde yapılan ödemeler

  • Stopaj (Muhtasar)
  • Geçici Vergi

 Yılda bir kez yapılan ödemeler

  • Yıllık Gelir Vergisi ya da Kurumlar Vergisi
  • Noter tarafından yapılan yasal defter tasdikleriniz
  • Ticaret odası üyelik aidatı

3. Şirket Kurmak İçin Yapılması Gerekenler

  • Şirket tipine de karar verdiniz, artık kurulum aşamasında yaptırmanız gereken iki tescil işlemi var: İlgili Ticaret Odası’na kayıt yaptırmak ve ilgili Vergi Dairesinden mükellefiyet açtırmak.
  • Öncelikle, şirket merkezi olarak göstereceğiniz adresinizin belirlenmesi gerekiyor. Kira kontratı yaptıktan sonra müşavirinizle şirket ana sözleşmesini hazırlamalısınız. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken noktalar var: Şirket ünvanının ve NACE kodunun belirlenmesi gibi. Ana sözleşme hazırladıktan sonra bu ana sözleşme üzerinden mutlaka mali müşaviriniz ile birlikte geçmelisiniz. Ana sözleşme Mersis sistemi üzerinden hazırlanacaktır. Potansiyel vergi numarası da bu aşamada sistem üzerinden verilecektir.
  • Ardından, çok hoşunuza gitmeyecek olsa da halletmeniz gereken noter işleri var. İlk gidişinizde noterde basılacak ana sözleşmenin altına imzanızı atmanız ve mali müşavire şirket kurma yetkisini vermeniz gerekiyor.

3.1. Şirket Kurmanın Önemi

 Noter onaylı ana sözleşme ve sistem üzerinden alınan potansiyel vergi numarası ile bankada şirket adına hesap açtırmanız ve sermayenin ¼’ünü bu hesaba yatırmanız gerekiyor. Bu para, şirketiniz kurulana kadar banka tarafından bloke edilir. Şirketiniz kurulduktan sonra blokaj kalkacak ve paranızı kullanabileceksiniz. Eğer kuracağınız şirket limited şirket ise; bankada hesap açılması ve bu hesaba sermaye yatırılması işlemine gerek yoktur.

  • Şirket kaydı için müşaviriniz artık ilgili ticaret odasına gerekli evrakları içeren dosya (dilekçe, kuruluş beyannamesi, ana sözleşme, banka blokaj yazısı, rekabet fon ödemesi vs.) ile birlikte başvuruda bulunabilir. Evraklarınızda herhangi bir eksiklik yoksa, Ticaret Odası tescil işlemlerini bir iki gün içinde tamamlayacaktır.
  • Ticaret Odası’na şirketiniz kaydedildiğinde ikinci kez notere gitmeniz gerekecek. Bu sefer kurulan şirketin imza sirkülerini hazırlatmak için imza atacaksınız. Şirket yetkilisi olarak mali müşavirinize Noterden mali müşavirlik vekaleti vereceksiniz. Ayrıca vergi dairesi başvurusu için de yöneticiler, kimlik ya da nüfus cüzdanlarını Noterde onaylatıp, noter onaylı suretleri de mali müşavirine teslim etmesi gerekir.
  • Mali müşaviriniz şirketin onaylı resmi defterlerini Ticaret sicilden teslim alacak ve vergi dairesi kaydı için dilekçe ile başvurarak, gün sonunda şirketinizin vergi levhasını çıkaracaktır. Vergi dairesi, şirketinizin bulunduğu adrese yoklama memuru gönderecek, yoklama memuru şirket adresini ziyaret edecek ve yoklamada sizin bulunmanızı ve yoklama tutanağını sizin imzalamanızı isteyecektir. Yoklama memuru sizi adreste bulamaz ise yeniden yoklama talebinde bulunmak gerekecek.
Sonuç;

Metin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir