Video Prodüksiyon

Video Prodüksiyon Tam Olarak Nedir?

Video Prodüksiyon Tam Olarak Nedir - Video Prodüksiyon

 Video Prodüksiyon Tam Olorak Nedir; video yapım aşamasını kapsayan sürecin tamamıdır. Video Prodüksiyon üç adımdan oluşmaktadır, Ön hazırlık, yapım ve yapım sonrası olarak. Her bölüm önem arz etmekte ve süreçlerin tamamının başarılı bir ekip tarafından yönetilmesi gerekmektedir. 

 Kaliteli bir video içeriği oluşturulması için bütün her üç aşamada titizlik gösterilmelidir. Gösterilmediği hususlarda beklenen yüksek hedeflere pek mümkün değildir. Bizleri ve video prodüksiyonu anlamak ve öğrenmek için okuyabilirsiniz, okurlarımızın en çok merak ettiği sorulardan biri de Video Prodüksiyon Tam Olarak Nedir?. Bu yazımızda  Video Prodüksiyon Tam Olarak Nedir? değinmek istedik daha detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.

İçindekiler ;

Dikkat !

Uzun ve yorucu sürecin iyi geçmesi ve güzel hedefleriniz için profesyonel bir ekiple çalışılmanız şarttır.

1. Video Prodüksiyon Ön Hazırlık Aşaması (Pre-Prodüksiyon Aşaması)

Video Prodüksiyon Tam Olarak Nedir - Video Prodüksiyon
Video Prodüksiyon Tam Olarak Nedir?

 Pre-prodüksiyon aşaması yapım sürecinin ilk aşamasıdır. Yapım ön hazırlık anlamına gelmektedir. Bu zaman çizgisi içerisinde video içeriğinden daha önce videonun yapılacak olduğu markayı tanıtması lazımdır. Markanın verdiği hizmet, nasıl bir kitleye hitap ediyor ve video nasıl bir hedegi var öğrenilmelidir. Bu bilgilerden yola çıkarak senaryolar yapılarak marka sahiplerine sunulur. İlgili senaryoların beğenilmesi halinde işin teknik kısımlarına geçilir. Videonun çekileceği yer ve zamanlar belirlenir. Nasıl bir cast yapılması ve ayarlanması gerektiği, kostümlerin dizaynının seçilmiş olması ve planlamalar yapılması gerekmektedir. 

 Çekimlerde kullandığınız ekipmanların çeşidi, çekim mekanları, açıları ve çekim saatlerine kadar her işlem titizlikle oluşturulur. Bu süreçlerin yapılanması prodüksiyon aşamasına hazırlanması durumunda çekim ekibindeki kişilere zorluklar oluşacaktır. Bundan dolayı her aşamanın bireysel zorlukları vardır ve belirlenmesi gereklidir. Bütün bu süreçler bir program halinde olduğunda prodüksiyon aşamasına geçilebilir.

Prodüksiyon aşamasında çekimler belirlenen kriterlere göre çekilir. Birkaç alternatif çekim yapılır. Bu alternatifler daha sonra post-prodüksiyon aşamasında en iyisi tercih edilerek ayıklanır. Çekim esnasında ses kaydı alınması gerekliyse ses kayıtları da alınır. Gerekli değilse bir seslendirme ajansı aracılığıyla sonradan ses kayıtları alınabilir. Bir ürün reklam tanıtımı çekiliyorsa dış ses metin seslendirmesi genellikle seslendirme ajansları tarafından yapılmaktadır.

2. Video Prodüksiyon Yapım Aşaması (Prodüksiyon)

 Video hangi tema ve içerikle olacaksa ona göre pre-prodüksiyon kısmında ki düzenlemeler ve planlamar tamamlandıktan sonra yapım faslına geçilir. Prodüksiyon hizmetlerinde 2. Aşama olan yapım aşaması, söz konusu marka ile yapılacak olan çekimleri kapsar. Çekim senaryosuna ve oluşturulan yazıya, planlamaya uygun olarak başlatılan profesyonel çekimlerin sonucu ile elde edilen ham görüntüler veya yapılan çalışmaya bağlı olarak verilen ücret lisanslı stok görüntüler, post prodüksiyon aşamasına sorunsuz bir biçimde geçilmesini sağlar. Bu şekilde yapım süreci de başarılı bir şekilde tamamlanır. 

 Bu yapılan planlamalar süresince gerekirse fotoğraf çekimi, kullanılan model çekimi yapılabilir. Ürün veya model fotoğraf çekimi video dışında ürün ve modelin farklı bir gidişata basılı görüntülerinin kullanma açısından daha ideal olabilmektedir. Bundan dolayı video çekimlerinden önce fotoğraf çekimlerinin elde edilmesi bütünleşik bir içerik üretmenin oluşmasına yardımcı olur. Klip çekimlerinin prodüksiyon sürecinde fotoğraf çekimleri elde edilerek yine alternatif tanıtım çalışmalarında kullanılabilir.

3. Video Prodüksiyon Sonrası (Post-Production)

 Prodüksiyon aşamasıyla alınan tüm görsel ve işitsel verileri, bilgisayar sistemleri, programları ve ekipmanları tarafından düzenlemeler yapılarak anlamlı hale getirilme sürecidir. Bu süreçte video kurgu, montaj, ses yerleştirme, görsel ayarlar ve efektler, renk ayarları, grafik animasyonlar, kapak, KJ gibi bileşenler uzman ekipler ve ekipmanlarla üretilerek kurgulanmış, montajlanmış filme eklenerek, elde edilmesi istenilen film ortaya çıkartılır.

 Bu çalışmaların tek parça olması için post prodüksiyon aşamasında verimli ve özverili çalışılması gereklidir. Çünkü kötü çekilmiş bir film bile kurguda daha yararlı ve düzgün hale getirilebilir. Bunun yanı sıra çok iyi çekilmiş filmler de aynı şekilde kötü bir kurgu yapılırsa tüm emekler hiç olabilir. Bu nedenle kurgu videoların en önemli noktasını oluşturmaktadır diyebiliriz.

Sonuç;

Metin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir